För att vinna Årets Byrå måste man ha kunder som är så nöjda att de sätter höga betyg på allt från proaktivitet och engagemang till kreativitet och strategisk kompetens. Sammanlagt är det ett tjugotal kompetensområden där vi sätts under lupp, bedöms och skärskådas. Och till slut betygsätts på en skala från 1–10.

Var det då smart att uppfinna världens första grill med alkolås för att sätta fokus på ett walesiskt premiumkött? Var det taktiskt klokt att köpa en liten segelbåt på Blocket för 100:- och slänga den i en container på Sveriges största seglingstävling? För att illustrera att det ibland är viktigare att återvinna än att vinna. Var det rätt att rita om det där diagrammet, som ju var ganska bra innan, för att få en bättre helhet i säljpresentationen? Var det klyftigt att lägga extratimman på att dubbelkolla referenserna och minifasstexten? Eller ingressen till rubriken på sidan tre i broschyren, som nästan ingen läser, var det verkligen viktigt att byta ut komma mot semikolon efter att ha sovit på saken?

Ja, på allt. Eftersom våra kunder tyckte det. Det har vi svart på vitt. Inte minst i form av ett diplom som vi ska hänga på väggen bredvid förra årets diplom som i sin tur hänger bredvid ytterligare en första plats. Men vi har mycket väggyta kvar och många fantastiska kunder.

Så tack kära kunder!

* Placeringar sedan 2014: 3:a, 1:a, 5:a, 1:a och 1:a.

Dela: