Högskolan Jönköping har fått nytt namn och ny profil som inte bara säger vilka de är. Utan även vilka de vill vara.

Eftersom Högskolan Jönköping har ca 10 000 studenter, varav 1 500 internationella, och är en av de främsta inom internationellt studentutbyte var målet att ta fram en profil och ett namn baserat på den nya visionen:

”We build an international university in Jönköping which attracts highly qualified, inventive and enterprising people from all around the world.”

Efter mängder av tejp, färgutskrifter och hundratals koppar kaffe kom vi tillsammans med ledningsgruppen fram till namnet Jönköping University. Och det nya namnet fick en tidlös men ändå modern symbol med stabil pondus. En symbol som både skulle kunna agera självständigt på t ex profilmaterial, men också samverka med typsnitten som delar och förstärker logotypens värden när det gäller grafisk tydlighet och tidlöshet. Färgvalen understryker den grafiska styrkan i logotypen och tillsammans framhäver de dess värden; funktionalitet, tydlighet och tidlöshet. Med andra ord: Den ska funka lika bra på ett brevpapper som på framsidan på en T-shirt som bärs av en tjej från Japan. Om fem år.


Dela: